Veddamagyart.info: KatiBags - kézzel készített táskák Magyarországról

Nagy Katival, a KatiBags táskamanufaktúra tulajdonosával beszélgettünk.

 

 
- Mit jelent számodra a kézzel alkotás öröme?
 
- A teljes elmélyülést a munkában. A gondolat megszületésétől, a megvalósulásig megélt órák és a végeredmény öröme.
 
- Mitől más, különleges egy kézzel készült termék?
 
- A tömeggyártásban készült „tucat” termékekkel ellentétben a kézzel alkotott termékek, különleges mert egyediek, mert lelkük van és ezért szerethetőek.
 
- A felmenőid között kovács és asztalos egyaránt volt. Hogyan jött az ötlet, hogy épp táskák készítésével és tervezésével foglalkozz?
 
- Bőrdíszműves a szakmám, sok éven át bőrből készítettem táskákat – majd a textil lágysága és különlegessége fogott meg. Az őseim élete és a munkájukhoz való alázata példa számomra.
 
- Mikor jött létre a KatiBags márka?
 
- A KatiBags márkanév életre hívása talán úgy három, négy évvel ezelőttre vezethető vissza, de a gyökerek a régmúltból erednek. Az 1980-as évektől kezdődően már készítettem táskákat, de akkor még kizárólag bőr alapanyagból. A jellegzetes KatiBags stílus már ebben az időszakban formálódott bennem, de teljesen kiforrott a textil, mint alapanyag használatával vált. A textil adta a kezembe azt az „eszközt” mivel teljes mértékben, megkötések és határok nélkül valósággá válthatom mindazt, ami a fejemben van. Ebből alakult ki a jellegzetes divatos, egyedi kicsit "nőcis" stílus, ami a KatiBags ismertetőjele és védjegye azóta is.
 
- Kik a táskáid tipikus vásárlói?
 
- Ha valamiféle keretek közé kellene szorítanom a behatárolást azt mondanám, hogy a vásárló közönségünk a 20 és 50 közötti korosztályból kerül ki, de a leginkább nem korhatárhoz kötött. Vásárlóink és célcsoportunk is egyben az a réteg, akik a lehető legjobb minőséget és egyediséget keresik. Vásárlóinknak egy üde színfoltot adunk a Távol-Keleti silány minőségű tucatáruk tengerében. Az alapanyagok beszerzésében is törekedünk a lehető legnagyobb arányban Magyar termékeket előnyben részesíteni.
 
- Büszkélkedhet a márka külföldi érdeklődőkkel, vagy netán értékesítéssel?
 
- Igen. Büszkén és minden túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag az Antarktisz kivételével minden kontinensen van tulajdonosa a KatiBags táskáknak. Mi elsősorban szeretnénk a Hazai piacot kiszolgálni és egy minőségi, hangsúlyozottan Magyar terméket nyújtani a minőségre és stílusra kiéhezett közönségnek. Szervezés alatt vannak külföldi Expókon való megjelenések is. Több megkeresésünk is jött már külföldről, mint viszonteladói ajánlat, mint vásárokon való megjelenés formájában.
 
- Hogyan látod a KatiBags márka jövőjét tíz év múlva?
 
- Ez nehéz kérdés... Természetes pozitívan! Tíz év múlva egy országosan ismert és meghatározó táska és divat márka szeretnénk lenni. És erre, a jelenlegi állás szerint minden esélyünk meg is van. Az üzletpolitikánk lényege, hogy a hölgyeknek egyediséget kell nyújtani elérhető áron.
 
Arra törekszünk, hogy a divatos öltözködés ne csak a tehetősebb emberek kiváltsága legyen, hanem mindenki számára, megfizethető és elérhető. Így a vásárlóink egy hangsúlyozottan egyedi és minőségi darabot tudhassanak magukénak. Továbbra sem szeretnénk a „klasszikus” tömeggyártással foglalkozni, változatlanul megmarad a hatalmas szín és anyag választék és a 10-15 darabos maximum darabszám egy színből. Hiszen ki szereti, ha az utcán szembe jön vele az általa is viselt ruhadarab vagy táska?!
 
Ezen filozófia szerint akarunk a továbbiakban is előre menni, így a siker majdhogynem garantált.
 
- Mi jut eszedbe a „magyar termék” szókapcsolatról?
 
- A "magyar termék" a mai világban elégé vitatott és félreértelmezhető kifejezés. Szerintem az emberekben szkepticizmus alakult ki ezzel a kifejezéssel kapcsolatban, hozzá teszem teljesen jogosan. Gondolok itt az átcímkézett és átmaszkírozott külföldi termékekre, amit magyarnak álcáznak. Jó lenne ebben a dologban rendet tenni végre, mert ez nagyon kártékonyan hat a hazai termelőkre.
 
Mi fontosnak tartjuk, és a logónkban is hangsúlyozottan feltüntetjük a hovatartozásunkat. A KatiBags-et már sok helyen emlegetik KatiBags Hungary néven is.
 
Márka védett termék, minden jog fenntartva.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 (70) 5913447